Назад
Microsoft увімкнула резервне копіювання налаштувань за замовчуванням в оновленні Windows 11 26H2
SiTech AI Team2 хв читання

Microsoft увімкнула резервне копіювання налаштувань за замовчуванням в оновленні Windows 11 26H2

Оновлення Windows 11 26H2 увімкнуло функцію резервного копіювання налаштувань за замовчуванням. Адміністраторам, яким це не потрібно, тепер доведеться вимкнути функцію вручну, однак для регіонів, охоплених DMA ЄС, зміна не стосується.

Річне оновлення Windows 11 26H2 вийшло, і Microsoft увімкнула в ньому функцію резервного копіювання налаштувань за замовчуванням. Функція раніше була вимкнена за замовчуванням, і її увімкнення вимагало рішення користувача або організації, тепер же, якщо адміністратор не вимкне її вручну, резервні копії створюватимуться автоматично. Про це The Register написала 1 жовтня.

За повідомленням, оновлення не відрізняється помітними новинами. Користувачі оновленої версії 25H2 навряд помітять різницю, оскільки кодова база та сама, а оновлення поширюється у вигляді enablement пакета. Список відомих проблем також незмінний, хоча всі вони вже пом'якшені. Для адміністраторів головними змінами є перерахований термін підтримки та увімкнене резервне копіювання налаштувань і відновлення.

Що зберігає резервна функція

Мова йде про сервіс, який раніше був відомий як Windows Backup for Organizations. Він зберігає налаштування пристрою та список встановлених з Microsoft Store застосунків у хмарі, щоб при переході на новий пристрій користувач міг відновити їх вже в процесі налаштування. За заявою Microsoft, однією з цілей сервісу є допомогти організаціям перейти на хмарно-орієнтований підхід у керуванні пристроями та налаштуваннями користувачів.

У 26H2 функція увімкнена за замовчуванням на відповідних пристроях, тобто на приєднаних до Entra (Entra joined) або гібридно приєднаних (Entra Hybrid joined) пристроях. Якщо адміністратор явно її не вимкне, встановлення оновлення саме увімкне перемикач, і створення резервних копій почнеться автоматично.

Де зміна не діятиме

Багатьом організаціям надсилання подібних даних у хмару заборонено, тому увімкнення за замовчуванням не поширюється на регіони, чутливі до конфіденційності, зокрема ті, де діє Акт ЄС про цифрові ринки (DMA), а також на суверенні та обмежені середовища.

Чому зміна турбує адміністраторів

Головна складність зміни в тому, що резервна копія включає лише налаштування та список застосунків, але не файли користувача. Саме тому увімкнення функції за замовчуванням викликає питання серед адміністраторів: раніше увімкнення вимагало їхнього рішення, тепер же, якщо функція не потрібна, її доведеться вимкнути вручну.

SSiTech

SiTech — веброзробка з підтримкою AI

Створюємо швидкі та сучасні сайти й інтегруємо AI у бізнес-процеси. Маєте проєкт чи запитання? Із задоволенням допоможемо.